HOME » Hondenwegwijs » Vliegen ✈

Je wil je hond mee in het vliegtuig, wat te doen?

 

Er zijn honderden websites te vinden met zoveel informatie over de hondvriendelijkheid bij luchtvaartmaatschappijen, vakantiebestemmingen, hotels, vervoer, restaurants, wandelgebieden enzovoort. Wij willen je op weg helpen door links te delen van superleuke websites die wij alvast voor je hebben gevonden en jou veel tijd scheelt, waar je enorm veel informatie vandaan kunt halen of zelfs een vakantie(huis) kunt boeken. Wanneer je een vliegvakantie wilt boeken voor jou (je partner) en je hond komt er iets meer om de hoek kijken, dan wanneer je alleen voor twee mensen een vliegvakantie met overnachtingen zou boeken.

Tevens vinden we het leuk om je op weg te helpen door de berg informatie alvast in banen te leiden, zodat jou vakantie overzichtelijk word en je niets meer over het hoofd kunt zien. 

Wanneer je je hond mee wil nemen naar een vliegbestemming voor een kort verblijf, dan zijn er een aantal punten waar je als eerste mee aan de slag kunt:

 

1. Weet je de bestemming al?

2. Wat voor vakantie?

3. Heeft je hond een paspoort? 

4. Wat voor ras is je hond? 

5. Kent jouw hond het vliegconcept? 

 

Zet andere dagelijkse hondse dingen, ook alvast op een lijst:

 

# Neem je zelf eten voor je hond mee of wil je die ter plaatse kunnen kopen?

# Zit jouw hond op medicijnen?

# Heeft je hond een ziekte?

# Heeft jouw hond een identiteitsplaatje aan zijn halsband? Zo nee, zorg dat hij er een aan zijn halsband krijgt met je mobiele nummer, indien           mogelijk is het nog beter om je vakantieadres erop te laten zetten.

# Heb je voldoende opruimzakjes? Soms is er geen duidelijke regel binnen een plaats, maar word er wel onuitgesproken verwacht dat je het opruimt   wanneer je hond wat doet buiten of op straat.

# Heb je een uittrekriem voor bijvoorbeeld natuurgebieden? Wanneer de hond in een natuurgebied aan de lijn moet lopen, is het voor je hond ook lekker genieten wanneer lekker de vrijheid en ruimte heeft om te huppelen en te rennen.

 

Punten waar je dus alvast mee aan de slag kunt:

1. Weet je je bestemming al?

Vaak hangt de bestemming samen met je eigen voorkeur en wat je wilt gaan doen in je vakantie. Je kunt een fietsvakantie maken en dit kan overal ter wereld, een wandelvakantie, of een vakantie lekker in de natuur, maar ook een stedentrip vakantie. Wil je in een tent of in een hotel? Wil je actief bezig zijn of lekker luieren? Wil je een route afleggen of op een bestemming blijven? De bestemming hangt dus nauw samen met de bezigheid in je vakantie.

Wanneer je je bestemming nog niet weet en ook niet hoe je je vakantie wilt doorbrengen, kijk dan in ieder geval op diverse websites om zo te ontdekken waar je voorkeur naar uitgaat.

 

WIL JE WETEN HOE JE DE VLUCHT HET BESTE VOOR JE HOND KAN REGELEN:

Wil je gaan vliegen maar je weet nog niet waarheen? Kijk op de website van het bedrijf Animals To Fly in Hoofddorp, of neem contact op, zij kunnen je alles vertellen over hoe je je hond het veiligst en het beste vervoert in een vliegtuig.  https://www.animalstofly.com/home/welkom-bij-animals-to-fly

 

 

Sommige links op deze pagina zijn affiliate links en andere links zijn dat weer simpelweg niet.