HOME » Hondenleuks » Kun je door de bomen het bos niet meer zien?

Kun je door de bomen het bos niet meer zien?

Ben je na jaren nog steeds aan het kijken en uitproberen op welk merk en welk soort voeding je hond, het 't langst kan uithouden? Of wacht je op het moment dat je je pup kan halen of ga je een hond adopteren en vraag je je af welke voeding het beste zou zijn voor het nieuwste gezinslid?

Kies voor voeding die zo min mogelijk bewerkt is om het vers en houdbaar te maken voor de schappen in de winkels, en die de meest "natuurlijke" samenstelling heeft. Op deze manier voorkom je al bij voorbaat vele klachten en- of tekortkomingen die ontstaan door de (onder)voeding die zich cumulatief aan het opbouwen is, maar die later pas naar boven zullen komen.

Deze eerste keuzes voor het dier zijn cruciaal omdat je je hier vandaan vaak verder wilt oriënteren in deze enorme op zichzelf staande wereld, en inmiddels is je hond al aan zijn eten gewend.

Iedere diervoedingsproducent meent het beter te weten dan de ander, en geven je ook nog eens enorm veel keuze.

Dus welke voeding moet je kiezen? Droog, Nat of Vers?

Want we weten allemaal dat een hond alles lust, als je het maar een lekker smaakje geeft. Niet echt een goed uitgangspunt toch, als je wilt zorgen dat je hond alle essentiële bouwstoffen binnenkrijgt van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) om gezond te blijven of te worden. Tuurlijk op de aller goedkoopste brokken kan een hond 15 jaar worden, maar hé, een mens kan ook 90 jaar worden met roken en drinken. De vraag is: 'floreert het van binnen onder welvarende omstandigheden, en voel je je goed? En heel eerlijk, dat is maar een heel klein percentage die het red door het oog van deze naald. Zou jij willen gokken met de gezondheid van jouw hond?

Het enige wat je hoeft te doen is logisch nadenken, EN luisteren naar wat jouw gevoel je zegt, EN kijken naar je hond om je keuze hierin te maken. Jij hebt een band met je hond en kent hem als geen ander, dus niemand anders kan er beter voor hem/haar beslissen dan jij.

Er is niet maar een voedingssoort die geschikt is voor alle honden op deze planeet, en die alle ziekten kan oplossen, houdt dat in gedachten tijdens je zoektocht in deze wirwar van stemmen, die het allemaal het beste menen te weten voor jou en jouw hond.

Verder kun je uiteindelijk werken naar vers vlees voor je hond, hij is uiteindelijk een carnivoor. Vers vlees met 10-15% groente toegevoegd (niet noodzakelijk wanneer het goed vlees is),  heeft alles wat je hond nodig heeft. Wanneer je hond allergie of andere klachten begint te vertonen is de oorzaak vaak heel gemakkelijk te vinden, en dat kan in de voeding zijn maar dat kan ook in zijn leefomgeving zijn.

Brokken en blikken zijn wel gemakkelijk en kun je hondenvoer zelfs ook spot goedkoop in de supermarkt halen, maar voorziet je hond niet in alles wat zijn lichaam nodig heeft aan bouwstoffen, wat er ook op de zak of blik wordt beweerd. Een menu van de snackbar voorziet een mens ook niet van de ADH bouwstoffen, hoe vers en uitgebreid het menu ook is samengesteld.

Wanneer de cumulatieve disharmonie die zich binnen het lichaam aan het opbouwen is, kan deze zich later te uiten in ziekte, allergie of andere klachten, en zul je bezoekjes moet gaan brengen naar de dierenarts. Blijkt het gemak en het prijsvoordeel toch veel duur uit te vallen, en dan doelen we op de gezondheid want die is niet te koop..

Wil je toch bij de brokken of het natvoer blijven en niet naar het vers vlees, ja dat kan ook, maar zorg dan dat het goed is. De merken in onze shop hebben wij zorgvuldig en met aandacht uitgekozen, omdat de samenstellingen en ingrediënten goed zijn afgestemd op de behoefte van een hond. Onze THRIVE!! voedingslijn bevat geen dierlijke bijproducten en na de alarmerende berichten over graanvrije brokken hebben we ervoor gekozen ook geen graanvrije brokken te gaan verkopen. Lees hier enkele artikelen:NBS

 

New York Times

NBC News

Dierenziekenhuis Boston

Voerwijzer

Kan of wil je geen engels lezen: kopieer de tekst en plak hem hier: https://translate.google.com/?sl


 »